KOŠARKA

Prije 24 godine Michael Jordan odigrao je najbolje poluvrijeme u historiji košarke!

U velikom finalu čekao ih je Drexlerov Portland

(A. Vr.)

3.6.2016

 

Na današnji dan 1992. najveći košarkaš u historiji Michael Jordan je odigrao vjerojatno najbolje poluvrijeme u historiji kraljice igara.
 
Jordanovi Bullsi bili su branitelji naslova, a u velikom finalu čekao ih je Drexlerov Portland. Već u prvoj utakmici, tAčnije u prve dvije četvrtine Jordan je pokazao da naslov ostaje u Chicagu, a svijet je ostao zapanjen onim što je Mike radio te večeri.
 
Mnogi su tvrdili da je Clyde Drexler bolji igrač od Jordana, a to je Najvećeg posebno inspiriralo da već u prvom dijelu prve utakmice svima pokaže kako stvari stoje.
 
U tih 24 minute Jordan je zabio čak 35 koševa (od ukupno 39 te večeri) uz šest trica iz šest pokušaja. Taj podatak dodatno dobiva na težini ako znamo da Jordanu šut za tri nikad nije bio jača strana.
  
Scena kad zabija šestu tricu i sliježe ramenima prema stručnom komentatoru Magicu Johnsonu postala je dio historije NBA košarke.
 
Bullsi su s ukupnih 4:2 osvojili svoj drugi naslov zaredom i bio je to početak dominacije možda i najbolje NBA ekipe u historiji.