BIH

Učenici škole "Vladislav Skarić" sakupljaju novac za školski pribor djece iz Konjević Polja

Povodom Dana škole organizovan bazar

A.U.

2.6.2016

Povodom Dana škole Osnovna škola "Vladislav Skarić" iz Sarajeva, pored niza drugih aktivnosti, organizovala je i prodajni bazar učeničkih rukotvorina.

Sva zarada od bazara bit će iskorištena za nabavku školskog pribora djeci koja pohađaju instruktivnu nastavu u Edukativnom centru Nova Kasaba.

Također, učenici škole će sutra posjetiti druge iz Nove Kasabe u Srebrenici i uručiti im školski pribor, te prisustvovati završnoj svečanoj priredbi.

- Ove godine obilježavanje Dana škole provodimo kroz više aktivnosti i u više dana. Jučer smo imali priredbu na engleskom jeziku u kojoj je učestvovalo gotovo 100 učenika, gdje smo roditeljima pokazali šta su učenici naučili u toku ove školske godine na časovima engleskog. Imali smo i završnu manifestaciju uspješnog projekta "Proljetna nastava" koji je realizovan u IV razredu – rekao je v. d. direktora škole Meho Pirić.

meho-peric

PirićObilježavanje Dana škole provodimo kroz više aktivnosti i u više dana

On se zahvalio svim učenicima i nastavnicima škole na predanom radu.

- Posebne zahvale roditeljiam naše djece i Službi za obrazovanje Općine centar koji su nam omogućili odlazak na priredbu u Srebrenicu – rekao je Pirić.

Inače, djeca iz Konjević Polja, kojima u RS-u nije dozvoljeno izučavanje nacionalne grupe predmeta, nakon instruktivne nastave u Novoj Kasabi, krajem svake školske godine u školi "Vladslav Skarić" rade završni ispit.