VIJESTI

TREBINJE Opozicija napustila sjednicu Skupštine grada

Političke razmirice

P.M.

31.5.2016

Odbornici u Skupštini grada Trebinja, članovi opozicionih partija SNSD, DNS i NDP, napustili su zasjedanje Skupštine grada, jer nije prihvaćen njihov prijedlog da bude održana vanredna sjednica na kojoj bi na osnovu odluke Ministarstva uprave i lokalne samuprave bile poništene odluke donesene na prethodnoj sjednici.

Zdravko Butulija, šef odborničkog kluba SNSD-a rekao je da razumijevanje za sazivanje vanredne sjednice na kolegijumu nisu pokazali ni rukovodstvo Skupštine, ni predstavnici odborničkih klubova.

Iz opozicionih stranaka su zaključili da se u Skupštini Grada Trebinja ne poštuju ni institucije Republike Srpske ni ljudi koji dolaze iz opozicionih partija.

opozicija-napusta-sjednicu12

Sa današnjeg zasjedanja Skupštine grada 

Od Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske zatraženo je da preduzme sve aktivnosti iz svoje nadležnosti radi utvrđivanja odgovornosti Skupštine grada Trebinja zbog kršenja zakona o lokalnoj samoupravi, Statuta i Poslovnika.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević, odgovarajući na optužbe opozicije, ponovio je raniji stav Gradske uprave da je Izborni zakon BiH jedini koji definiše ulazak izabranih predstavnika u predstavničke organe bilo kog nivoa vlast u BiH, zbog čega je svaki akt nižeg ranga, koji nije u saglasnosti sa Izbornim zakonom, po automatizmu – ništavan.

slavko-vucurevic5

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević

Predsjednik Skupštine grada Slobodan Prtilo obavijestio je odbornike da će Nebojiša Rudan ubuduće djelovati kao nezavisni odbornik.