BIH

Babić uručila donaciju Narodnoj kuhinji Stari Grad Sarajevo

Predsjedateljica Skupštine Kantona Sarajevo

Fena

31.5.2016

Povodom ramazana predsjedateljica Skupštine Kantona Sarajevo Ana Babić uručila je danas novčanu donaciju Narodnoj kuhinji Stari Grad.

Upraviteljica Narodne kuhinje Stari Grad Zilha Šeta zahvalila je na donaciji i podršci koju Kanton Sarajevo kontinuirano pruža kako instituciji koju ona predstavlja, tako i svim ostalim kojima je osnovna funkcija nahraniti najsiromašnije stanovnike Kantona Sarajevo. Zaključno sa današnjim danom, Narodna kuhinja Stari Grad ima 1.023 korisnika na toplom obroku.

- Mnogi sa kojima se ja duboko ne slažem kažu da je Sarajevo izgubilo 'duh' koji ga je oduvijek krasio, a upravo ste vi i vama slični koji hranite naše najsiromašnije građanke i građane najbolji primjeri da to nije slučaj, i da 'duh' Sarajeva još živi ovdje. Nahraniti siromašne je najsvjetiliji primjer humanosti i drago mi je da smo okruženi ljudima kojima to nije samo posao, nego su svim svojim bićem posvećeni tome, a zadatak nas predstavnika institucija vlasti je da vam pomognemo u tome, ali i da osiguramo da u budućnosti bude što manje onih kojima je ovakav vid pomoći uopće i potreban - rekla je tom prilikom predsjedateljica Babić, saopćeno je iz Press služba KS-a.