VIJESTI

MOSTAR Počela profesionalna obuka dadilja

Osposobljavanje u Socijalno-edukativnom centru

Fena

31.5.2016

U Socijalno-edukativnom centru (SEC) Mostar s nastavom je počela obuka u okviru Programa osposobljavanja za obavljanje poslova dadilje.

- Većinski dio obuke čini konkretna praksa u ustanovama javnih vrtića Mostara, koju će polaznici proći nakon uspješno usvojenih teorijskih znanja i uvježbanih vještina u SEC kabinetu, dok će ih cijelo vrijeme obuke pratiti i mentorski voditi naš trenerski tim stručnjaka koji čine liječnici pedijatri, medicinska sestra, odgajatelji i pedagozi, te psiholog - objasnila je voditeljica SEC Mostar Tanja Raič Tarčuki.

Kroz obuku u SEC-u polaznici će naučiti kako njegovati i hraniti dijete u skladu s standardiziranim procedurama za pojedini uzrast, pripremiti uvjete za odmor djeteta te kako poticati razvoj djeteta u svim njegovim razvojnim oblastima.

Naučit će sve aspekte brige o cjelokupnom razvoju djeteta, kroz kreiranje, biranje i organiziranje igara i aktivnosti te asistiranje pri izradi školskih i domaćih zadataka, priopćeno je iz SEC-a.

Kao i sa svim polaznicima SEC-ovih programa i s budućim dadiljama radit će tim stručnih trenera.

Neovisno o primarnom stručnom polju djelovanja, i s ovim trenerskim timom, SEC je intenzivno radio na usavršavanju po andragoškim standardima koje će svojim obrazovnim vještinama razviti buduće certificirane dadilje.

Program je javno važeći i nakon završetka obuke polaznici će dobiti certifikat i uvjerenje te pravo upisa novog zanimanja u radnu knjižicu.

Rad ustanove za obrazovanje odraslih SEC financijski podržavaju Vlada Austrije i Austrijska razvojna suradnja, a obuku koja će se provoditi u podružnici u Mostaru financijski podržava DVV International – Ured za BiH.

SEC u Mostaru djeluje od 2013. godine.