REGION

Orešković se sutra sastaje s Karamarkom i Petrovim kako bi "smanjio tenzije"

Hrvatski premijer se vraća iz Pariza

Fena

31.5.2016

Hrvatski premijer Tihomir Orešković najavio je u utorak u Parizu da će se u srijedu sastati s potpredsjednicima Vlade i vidjeti na koji način se mogu smanjiti tenzije između njih.

- Tu sam dva dana, danas se vraćam iz Pariza, sutra ću se naći s potpredsjednicima Karamarkom i Petrovim. Malo ćemo se popričati, popiti kavicu pa vidjeti na koji način ćemo malo smanjiti tenzije, ali uvjeren sam da imamo zajedničke ciljeve - rekao je Orešković na kraju svog dvodnevnog posjeta Parizu.

Orešković je u ponedjeljak u Parizu razgovarao s predsjednikom francuske vlade Manuelom Vallsom i s glavnim tajnikom o Organizacije za ekonomsku suradnju (OECD) Angelom Gurriom.

- Mislim da trebamo komunicirati, naći ću se Karamarkom i Petrovim, imamo zajedničke ciljeve. Ja ću raditi svoj dio posla i zato sam danas tu, da pošaljemo pozitivne poruke. Trebamo se naći i vidjeti kako ostvariti zajedničke ciljeve, da podignemo standard hrvatskih građana. To je kao u obitelji, ne moramo se uvijek slagati oko nekih tema, ali ono oko čega se slažemo jest ono što smo obećali građanima, podizanje standarda - rekao je Orešković zamoljen da komentira dosad najveću političku krizu u sadašnjoj hrvatskoj Vladi.

Na upit je li spreman, u slučaju da se ova vlada održi, razgovarati s oporbom o stvaranju velikog nacionalnog konsenzusa oko najvažnijih stvari i je li spreman rekonstruirati vladu i promijeniti ministre koji ne rade dobro, Orešković je rekao da na želi spekulirati o raznim scenarijima.

- To su sve scenariji. Zasad, rezultati su tu, dolaze, radi se, a vrijeme će pokazati hoće li trebati promjene. Ako bude potrebe bit će ih, ali sada ne bih htio spekulirati kako bi to moglo izgledati. Uvjeren sam da će razum pobijediti i da ćemo donijeti najbolje odluke - rekao je.