VIJESTI

Proslava 20 godina saradnje Švicarske i BiH

Pripremljena serija događaja o uspješnom partnerstvu između dvije zemlje

Fena

31.5.2016

Švicarska ove godine proslavlja 20 godina saradnje sa Bosnom i Hercegovinom. Kako bi obilježili ovaj značajan datum, Ambasada Švicarske u BiH organizira seriju događaja koji će prikazati uspješno partnerstvo između ove dvije zemlje.

Zvanična proslava 20 godina Švicarskog programa saradnje u BiH bit će održana u četvrtak, 2. juna 2016. godine u Domu mladih Centra Skenderija u Sarajevu u 13.00 sati, saopćeno je iz Ambasade Švicarske u BiH.

Ovaj jubilej uveličat će zanimljivi događaj u kojima će sudjelovati poznati bh. muzičari i koji će prikazati uspješno partnerstvo između ove dvije zemlje: Zajednički koncert na kojem će nastupiti virtuoz na harmonici Mario Batković,sarajevski bend Sikter i regionalna zvijezda Eda Maajka u srijedu, 1. juna 2016. održat će se na platou Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine s početkom u 20.00 sati.

mario-batkovic

Bit će ovo ujedno i prilika da Historijski muzej BiH predstavi svoj novi vizualni identitet,djelo grafičkog dizajnera Amera Mržljaka.

Na zvaničnoj ceremoniji proslave bit će prikazan kratki dokumentarni film „20 godina Švicarskog programa saradnje u BiH: retrospektiva i budućnost“, panel diskusija o temi„Švicarska, partner Bosne i Hercegovine u izgradnji mostova između ljudi, društava i kultura“ sa gostima iz Švicarske i BiH, te će biti predstravljena izložba fotografija „20 godina – 20 lica i priča“.

sikter

Istu večer u Domu mladih Centra Skenderija bit će organiziran dobrotvorni koncert na kojem će nastupiti virtuoz na harmonici Mario Batković (BiH/Švicarska) i sevdah bend Divanhana (BiH).

Tim povodom Ambasada Švicarske u BiH sutra organizira i druženje  sa predstavnicima medija u Umjetničkoj galeriji BiH u Sarajevu.