BIH

DODIK: Smrt Ane Čučković nenadoknadiv gubitak za cijelo društvo

Predsjednik RS uputio telegram saučešća porodici mlade plivačice

Srna

31.5.2016

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je telegram saučešća Zoranu Čučkoviću, ocu višestruke prvakinje Republike Srpske i BiH u plivanju Ane, istakavši da je iznenadan i prerani odlazak mladog života velika tragedija i nenadoknadiv gubitak za porodicu, prijatelje, ali i za cijelo društvo.

"Duboko me potresla i ožalostila tužna vijest o strašnoj nesreći i pogibiji Vaše kćerke Ane Čučković, reprezentativke i višestruke prvakinje Republike Srpske i BiH u plivanju. Iako tek na pragu života, Ana je svojim pobjedama i uspjesima dostojanstveno i ponosno pronosila ime svog grada, naroda i RS", ističe se u telegramu saučešća.
 
Predsjednik RS je naveo da je teško pronaći riječi utjehe u trenucima kada izgubimo svoje najmilije.
 
"Ali, moramo se hrabro s tim suočiti, a uspomene na naše najdraže zauvijek sačuvati u srcima i mislima. Iskreno saosjećajući u bolu koji vas je zadesio, upućujem Vam izraze mog najdubljeg saučešća", navodi se u telegramu saučešću.
 
Višestruka prvakinja Republike Srpske i BiH u plivanju Ana Čučković /18/ iz Trebinja poginula je juče u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u mjestu Gornje Čičevo, na magistralnom putu Trebinje - Herceg Novi.
 
Komemoracija će biti održana sutra u Trebinju.