BIH

Ivanić obavijestio Vučića o pogoršanju političkih prilika u BiH

Predsjednik Vlade Srbije ugostio člana Predsjedništva naše države

Fena

31.5.2016

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu s članom Predsjedništva BiH iz reda srpskoga naroda Mladenom Ivanićem, koji je premijera upoznao s novonastalim pogoršanjem političkih prilika i međunacionalnih odnosa u BiH.

U razgovoru o situaciji u BiH, Ivanić je Vučiću prenio da se Srbi u BiH, nakon mnogo godina, ponovno osjećaju usamljeni i da strahuje od nastavka preglasavanja u organima BiH, koje je počelo odlukom o popisu, kao i od ugrožavanja nacionalnih interesa Srba u BiH, javlja Tanjug.

Premijer Vučić zahvalio je Ivaniću na informacijama, kao i na odgovornom postupanju u zaštiti vitalnih interesa, kako Bosne i Hercegovine, tako i interesa srpskog naroda u njoj.

Srbija želi dobre i najbliže odnose s Bosnom i Hercegovinom, ali Srbija ne može i neće nikada ostaviti na cjedilu srpske narod u BiH, poručio je premijer Vučić.

Uslijed novonastalih okolnosti, navodi se, premijer Vučih i Ivanić su dogovorili češće susrete i razmjenu informacija i mišljenja, priopćeno je iz Vlade Srbije.