ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

ZENICA Na matursku zabavu došli u skupocjenom Bentleyu

Ugledni biznismen iz Žepča ispunio im veliku želju

D. PAŠALIĆ

30.5.2016

Maturske zabave oduvijek su zauzimale posebno mjesto u životima srednjoškolaca, koji se dugo pripremaju kako bi te noći zablistali. Nova odijela i haljine dugogodišnja su tradicija, međutim, maturantima je postalo važno i kako će se pojaviti pred prijateljima koji su ih došli ispratiti na posljednje zajedničko druženje s kolegama iz školske klupe.

Poslao vozača

Vođeni time, Imran Kobilica i Alem Arnaut iz Zenice odlučili su se javiti uglednom biznismenu iz Žepča kako bi ga zamolili da im ispuni veliku želju. 

- Već dugo pratimo Marinka Zovku na Instagramu, oduševio nas je u svakom smislu. Ne samo što ima najnovije automobile nego je, kako mi to danas kažemo, prava „šminka“. Odlučili smo ga pitati da nam ispunu želju i omogući da se na maturskoj zabavi pojavimo u jednom od njegovih skupocjenih crvenih automobila – ispričao je za „Dnevni avaz“ Kobilica.

Iako su prvobitno mislili da neće pročitati niti odgovoriti na poruku, ostali su iznenađeni kada im se ugledni biznismen javio.

- Nismo mogli vjerovati kada nam je, bez previše objašnjavanja, rekao da će poslati vozača i omogućiti nam vožnju na maturu. Rekao je da ga samo podsjetimo nekoliko dana pred matursku večer i da je to završeno - kaže Arnaut.

bentli-maturanti2

Bili oduševljeni

Ali i pored toga, mladi Zeničani su mislili da od njihovog maštanja ipak neće biti ništa. 

- Kada smo mu, po dogovoru, javili da nam je za dva dana matura, rekao je da ćemo dobiti poziv od vozača na dan zabave. Moram priznati da smo i dalje bili skeptični, međutim, poziv je uistinu uslijedio - navodi Kobilica.

Nakon što su se našli s vozačem, i dalje im je teško bilo povjerovati da je san postao java. Kada su se pojavili ispred hotela u crvenom Bentleyu Continental, izazvali su ogromnu pažnju prisutnih. 

- Svi su s čuđenjem gledali u nas, a moram priznati da smo i mi bili oduševljeni. Nismo bili svjesni da se to zapravo nama dešava, osjećaj je bio nevjerovatan – kaže Kobilica.