VIJESTI

GRADAČAC Potpisan ugovor saniranja prečistača otpadnih voda

Nakon provedenog postupka za odabir najpovoljnijeg ponuđača

Fena

30.5.2016

Poslije provedenog postupka za odabir najpovoljnijeg  ponuđača za izvođenje radova i nadzora na rekonstruciji i dogradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, danas je potpisan ugovor između Općine Gradačac, izvođača radova tvrtke “Džena” d.o.o.  Gradačac i nadzornog organa IPSA Institut d.o.o. Sarajevo.

Rekonstrukcija i dogradnja postrojenja za tretman otpadnih voda u Gradačcu je planirana u razdoblju 2015-2017. godine.

Ranije potpisanim Memoranduma o razumijevanju Češka razvojna agencija je preuzela obvezu izrade Glavnog projekta rekonstrukcije i dogradnje postrojenja za tretman otpadnih voda u Gradačcu, nabavku, montažu i ugradnju opreme sukladno s projektnom dokumentacijom, kao i probni rad postrojenja.

 Radi se o prioritetnom projektu sa sufinansiranjem Češke razvojne agencije i ciljnom grupom od preko 18.000 stanovnika na području općine Gradačac.

 Za ove radove, čija vrijednost iznosi 950 000 maraka, Općina Gradačac je riješila imovinske odnose i potrebne dozvole, a Češka razvojna agencija je dopremila veći dio opreme.

 Početak radova očekuje se idućih dana, tako da bi postrojenje u ovoj godini bilo u funkciji a sukladno sa zahtjevima donatora Češke razvojne agencije.