NOGOMET

PISMO PREPUNO EMOCIJA Evo što je navijačima Atletica poručio tragičar finala Lige prvaka!

Realno, to je bio naljudskiji, najnogometniji trenutak večeri

(A. Vr.)

30.5.2016

 

Real Madrid je u subotu osvojio Ligu prvaka, no show u subotu za mnoge je "oteo" jedan drugi junak. Atleticov iskusnik Juanfran, koji je karijeru počeo u Realu, ali je srce ostavio u Atleticu, nakon što je promašio ključni penal, došao je uplakan do Atleticovih navijača tražiti oprost.

A oni su mu na San Siru uzvratili ovacijama koje su tjerale žmarce na kožu. Realno, to je bio naljudskiji, najnogometniji trenutak večeri. Trenutak čiste ljubavi, koja je s razlogom obišla svijet.

Ali,  Juanfranu niti nakon toga san nije želio na oči, a tijelo prepuno emocija tjeralo je suzu na suzu, koje je na kraju prenio na papir, u otvorenom pismu svim navijačima Atletica...

"Zamolio sam klub priliku kako bi vam ovim pismom izrekao sve šta osjećam. Nikada neću zaboraviti kako ste mi iskazali ljubav kada sam došao tražiti oprost", piše već sada ikona nogometa.

"Vidjevši da moje suze utiču na hiljade navijača Atletica pomoglo mi je da se nosim s tugom koju sam osjećao u teškim trenucima. Kao i podrška saigrača, trenera i svih ljudi koji su u ovoj velikoj porodici."

"Ujedno, želim zahvaliti svima koji su vjerovali u nas i tako dokazali da je Atletico nešto posebno, drugačije i da naše srce kuca jače nego bilo koje drugo. "Prije dvije godine rekao da ćemo se vratiti u finale, a sada poručujem da će Gabi podići pehar Lige prvaka prije ili kasnije, te ćemo zajedno to proslaviti u Neptunu. Volim vas i idemo Atleti", zaključio je bek Atletica.