CRNA HRONIKA

Brkić i Selimović priznali da su ubili Arnelu Đogić

Nakon što je podignuta optužnica za zločin u Olovu

D. Pa.

30.5.2016

U Kantonalnom sudu Zenica održano je ročište o izjašnjavanju  krivice za ubistvo Arnele Đogić (24) iz Olova na kojem su Muriz Brkić i Avdija Selimović priznali da su svirepo ubili sugrađanku. Ovu informaciju potvrdio je za "Dnevni avaz" izvor blizak rahmetli Arneli.

Shodno daljnjoj zakonskoj proceduri, predmet će biti dodijeljen sudiji koji će najkasnije u roku od mjesec zakazati ročište na kojem će ubicama biti određena krivičnopravna sankcija.

avdija-selimovic-1

Avdija Selimović

Prema navodima iz optužnice, Brkić i Selimović prvo su pretukli Arnelu, a potom joj preko usta vezali PVC uže stežući joj jezik i donji dio lobanje da ne bi mogla zapomagati. Kada su stigli na mjesto Čudanski krševi, izvukli su je iz vozila. Avdija je dao nož Murizu, koji je potom zaklao nesretnu djevojku. Na kraju su je bacili niz 70 metara duboku liticu prema kanjonu rijeke Stupčanice.

Tijelo je pronađeno nakon trodnevne potrage. Isti dan uhapšeni su Selimović i Brkić, koji su priznali da su počinili ovaj zločin iz ljubomore, jer je Arnela raskinula vezu s Avdijom.