LIFESTYLE

Nesretnoj ženi kupanje u plićaku bilo posljednje: Uhvatio me!

U policiji smatraju kako nema prevelike nade

(Al. Ti.)

30.5.2016

Jedna Australka (46) nestala je nakon napada krokodila u nacionalnom parku Daintree te se sumnja da je mrtva, piše BBC.

Ona je sa svojom prijateljicom krenula na plivanje u nedjelju navečer na plaži Thornton, a napad krokodila dogodio se u maloj dubini, kad joj je voda jedva sezala do pasa.

Glasnogovornik policije Russell Parker smatra da nema puno nade za nju:

- U velikom smo strahu za njenu dobrobit. Njena 47-godišnja prijateljica ju je nastojala zgrabiti i odvući na sigurno, ali nije uspjela. Nakon toga je trčala do obližnje prodavnice i uzbunila nadležne službe - kazao je Parker za BBC te pojasnio okolnosti tragičnog slučaja.

 - Hodale su pokraj plaže i odlučile se okupati u vodi dubine oko jednog metra tokom vedre noći, ali očito nisu bile svjesne opasnosti - dodao je Parker.

Vijesti Nine News još su javile da su očevici čuli ženu kako zapomaže "Uhvatio me krokodil, uhvatio me krokodil". Potraga za nesretnom ženom još uvijek traje.

Ogromni reptil koji je zgrabio Australku je tzv. morski krokodil, tj. krokodil koji živi i u slanoj vodi, a naraste do 7 metara u dužinu te može premašiti preko 1000 kilograma - smatra se najvećim na svijetu, a parirati mu mogu tek izuzetno veliki primjerci nilskog krokodila. Ovaj opasni predator više je puta bio krivac za smrt neopreznih kupača.