NOGOMET

BAŽDAREVIĆ NAKON PORAZA: Nonšalantno smo počeli i to se ne smije ponavljati

Selektor reprezentacije BiH nezadovoljan rezultatom utakmice protiv Španije

M. T.

29.5.2016

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević poslije utakmice sa selekcijom Španije izjavio je da je vrlo nezadovoljan nonšalantnim pristupom naših igrača na početku susreta. 

- Da sam zadovoljan sa svih 90 minuta, nisam. Možemo biti zadovoljni jednim dijelom, ali ne smije se dozvoliti jednoj ekipi da igra tako neozbiljno na početku, da protivniku kojem nije potrebna pomoć, pokloni dva gola. Svi znate kako je onda bilo teško izlaziti iz tog komplikovanog početka. Nonšalantno smo počeli i to se ne smije ponavljati. Poslije toga, vidjeli smo dobru i agresivnu igra koja je ličila na ono što smo pokazali u susretima protiv Luksemburga i Švicaske. Žao mi je što je zbog rezultata, jer smo zaslužili bolje od ovoga, rekao je Baždarević, te je dodao:

Ima tu dobrih stvari, ali da ne spominjem pojedinačno, jer su mladi pokazali dosta toga dobrog. Duljević je, recimo, pokazao izuzetno mnogo, ali moramo nastaviti stvarati ozbiljnu i disciplinovanu ekipu. 

O isključenju Emira Spahića Meša je rekao: 

- Ono se ne može opravdavati. To je poremetilo plan igre i izmjena. Onda je bilo sasvim drugačije u odnosu na ono što smo spremali. Snaga je u čuvanju živaca u takvim situacijama.