VIJESTI

Pojačan saobraćaj na izlazu BiH na graničnim prelazima Doljani, Bosaska Gradiška, Bosanski Brod i Velika Kladuša

Vremenski uslovi povoljni

Fena

29.5.2016

Nisu zabilježeni duži zastoji u odvijanju saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini. Vremenski uslovi su povoljni, a frekvencija vozila je umjerenog intenziteta. Vozači se mole za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. 

Zbog održavanja manifestacije “506 Dani Ajvatovice” zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području Srednjobosanskog kantona, dok će potpuna obustava saobraćaja danas od 16 do 17 sati, biti u Donjem Vakufu (raskrsnica ulica 14. septembar i 770 Sbbr).  

Zbog održavanja Državnog prvenstva u biciklizmu, danas u vremenu od 12 do 15 sati, doći će do obustave saobraćaja na regionalnoj cesti R-460 Gračanica-Bukva-Srebrenik. 

Na autoputu A-1 nema vanrednih ograničenja, dok je na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta, za saobraćaj zatvorena petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16. 

Do kraćih zastoja dolazi i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je izmijenjen režim saobraćanja. Izdvajaju se dionice: Priboj-Simin Han, Tuzla-Srebrenik, Gromiljak-Busovača i Ključ-Sanski Most. 

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Doljani, Bosanska Gradiška, Bosanski Brod i Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.