VIJESTI

Smotra mladosti, ljepote i pameti na ulicama Goražda

Maturanti Srednje mješovite škole "Enver Pozderović" proslavili maturu

Al. B.

28.5.2016

Još jedna smotra mladosti, ljepote i pameti na ulicama Goražda praćena je ponosom i osmijesima članova porodica i sugrađana. 87 mladića i djevojaka u svečanim odijelima i haljinama prošetalo je gradom, napravilo zajedničku fotografiju u parku "Gun-Gor", a potom učestvovalo u maturskoj zabavi.

1-1

Maturante su pozdravili i po cvijet im darivali načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović, te ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Damir Žuga.

1-2

Prema riječima direktorice SMŠ "Enver Pozderović" Mule Imamović, u školskoj 2015/16 godini ovu školu je završilo 56 djevojaka i 31 mladić. Iz ove škole izlazi 46 gimnazijalaca, 16 ekonomskih i 25 poljoprivrednih tehničara.

2

- Naši učenici su tokom školovanja sticali znanje, vještine, kompetencije koje im pomažu za dalji nastavak školovanja, ali i osposobljenost za obavljanje poslova i radnih zadataka onih koji poslije završetka srednjeg obrazovanja zasnivaju radni odnos. Naši maturanti su učestvovali na kantonalnim, federalnim, državnim takmičenjima i festivalima tehničkog stvaralaštva, te postizali zavidne rezultate. Učenikom generacije 2012-2016 proglašena je učenica gimnazije, Nadira Imamović. Svim maturantima želimo puno zdravlja i uspjeha u daljem školovanju, a onima koji ne nastavljaju dalje školovanje brzo zaposlenje – kazala nam je direktorica Imamović.

3