SPORT

Izviđač drugi finalista rukometnog Kupa BiH

U polufinalu savladao "Borac m-tel"

Eset Muračević

28.5.2016

U drugoj polufinalnoj utakmici rukometnog Kupa BiH, u kojoj su se večeras u vogošćnskoj Sportskoj dvorani "Amel Bečković" sastale rukometne ekipe "Izviđač" iz Ljubuškog i "Borac m-tel" iz Banje Luke, uspješniji su bili rukometaši iz Ljubuškog. Oni su Banjalučane savladali rezultatom 35:32, tako da će se oni sutra u 15.30 sati u istoj dvorani u finalnom meču sastati s ekipom "Vogošća Poljine Hils", koji su nadjačali svoje kolege RK "Bosna Centrotrans" iz Visokog.

detalj-sa-utakmice-izvidjac-borac-m-tel-1

Aktuelni prvak rukometne Premijer lige BiH "Izviđač" od samog početka igre pokazivao je svoje kvalitete tako da je, nakon početne izjednačenosti igre u prvih pet-šest minuta, konstantno ostvarivao prednost od četiri-pet i više golova. Prvo poluvrijeme "Izviđač" je dobio sa 18:14.

Ni u drugom dijelu igre rukometašima iz Banje Luke nisu dozvoljavali da, iako su pružali jak otpor, konsoliduju svoje redove. Prednost od pet-šest golova održavana je bez većih problema tako da su momci iz Ljubuškog zasluženo utakmicu riješili u svoju korist.

detalj-sa-utakmice-izvidjac-borac-m-tel-3

Najuspješniji na terenu kod "Izviđača" bio je Josip Šarac sa sedam pogodaka, a Ivan Dumenčić i Ratko Nikolić kod "„Borca m-tela", koji su po šest puta zatresli mrežu rukometaša iz Ljubuškog.