BORILAČKI SPORTOVI

Denisu Stojniću doktori ne daju da se bori za titulu

Zbog povrede ramena

N. K.

28.5.2016

Doktorski tim organizacije HIT-FC zabranio je našem najboljem MMA borcu Denisu Stojniću da se večeras u Cirihu bori protiv Christiana M'Pumbua na MMA Championshipsu zbog povrede lijevog ramena.

Naime, sinoć je uoči borbe održano vaganje na kojem je Stojnić imao 120 kg, a M'Pumbu 101 kg, te je doktorski tim organizacije HIT-FC pregledao našeg borca i nije odobrio borbu.

- Doktori ove organizacije bili zabrinuti zbog povrede lijevog ramena i nisu odobrili da se borim. Uložio sam žalbu i htio sam da idem na svoju odgovornost jer sam se dugo spremao za titulu. Iako sam se nadao da će mi dati zeleno svjetlo, to se na moju žalost nije desilo. Rekli su mi da se mogu boriti kada bude sanirana povreda. Na treninzima nisam opterećavao lijevu ruku. Danas je urađena magnetna rezonanca i utvrđeno je oštećenje lijevog ramenog pojasa. Branili su mi kaznom i zabranom da se borim godinu dana - rekao je Stojnić za "Avazov" portal, te dodao:

- Christiana bih nokautirao bez lijeve ruke u našem prvom kontaktu. Želio sam donijeti titulu u moju BiH. Vjerujem da će mi dati da se borim i vjerujem u pobjedu.