ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

ZENICA Selver Keleštura imenovan za v. d. gradonačelnika

Vanredna sjednica Gradskog vijeća

D. PAŠALIĆ

28.5.2016

Na vanrednoj sjednici Gradskog vijeća Zenice za v. d. gradonačelnika jednoglasno je imenovan Selver Keleštura, magistar prava, koji je bio i najbliži saradnik rahmetli Husejina Smajlovića.

Održan sastanak

Na sjednici se raspravljalo samo o izboru v. d. gradonačelnika u periodu do okončanja i implementacije rezultata lokalnih izbora.

Imenovanju je prethodio sastanak predstavnika političkih stranaka i predsjednika klubova vijećnika u Gradskom vijeću, na kome je jednoglasno prihvaćen prijedlog da Keleštura bude v. d. gradonačelnika i upućen na daljnju proceduru Komisiji za izbor i imenovanje.

Prema riječima Sedžide Beganović-Isaković (SBB), vijećnice i člana Komisije za izbor i imenovanje, Keleštura je kompetentna osoba da bude na čelu Gradske uprave.

- Prihvatili smo predloženo rješenje u nadi da će Gradska uprava funkcionirati kao i do sada, na najbolji način - kazala je Beganović-Isaković.

selver-kelestura

Keleštura: Ukazano povjerenje

Nebojša Nikolić (Stranka za BiH), predsjedavajući GV, istakao je jedinstvo svih političkih opcija u vanrednoj situaciji koja je zadesila Grad.

- Bez obzira što je izborna godina, ova odluka donesena je jednoglasno - rekao je Nikolić.

Veliki cilj 

Nakon imenovanja, Keleštura se obratio prisutnima potvrdivši da prihvata funkciju do lokalnih izbora te kazao da će učiniti sve da opravda očekivanja Gradskog vijeća i sugrađana. 

- Ukoliko budem u mogućnosti napraviti i najmanji pozitivan pomak, bit ću apsolutno posvećen tom velikom cilju - rekao je Keleštura.

Usvajanje prijedloga 

Keleštura je potvrdio za "Dnevni avaz" da postoji ideja za usvajanje prijedloga da neki od kapitalnih objekata izgrađenih za vrijeme tri mandata rahmetli Smajlovića nosio njegovo ime.

- Sigurno je da neki od kapitalnih objekata zaslužuje da se nazove po njemu, on je zaslužio i mnogo više od toga - rekao je Keleštura.