CRNA HRONIKA

TOMISLAVGRAD Još se traga za nestalom staricom iz Brišnika

Očekuje se angažman više od 100 spasilaca iz desetak GSS

Al. K.

28.5.2016

Za nestalom 89-godišnjom staricom Anicom Pobrić iz Gornjeg Brišnika, općina Tomislavgrad još se traga, ali za sada bez uspjeha. Starica je nestala tokom noći sa subote na nedjelju (21/22 maja) a potraga za njom traje od nedjelje, 22.maja 2016.godine kad je policiji i Gorskoj službi spašavanje Livanjskog kantona oko 14 sati dojavljen nestanak.

Uz pripadnike GSS LK, vatrogasce i policiju Tomislavgrada i LK, te mještane, bili su angažirani i pripadnici nekoliko GSS iz drugih gradova BiH, ali potraga nije dala rezultate.

- Traga se i danas s nešto smanjenim intenzitetom, vozilima duž saobraćajnica, a ljudstvom po terenu i do 12 sati nije starica pronađena. Sutra (nedjelja)pridružuje nam se preko 100 spasilaca iz desetak ekipa drugih GSS, pa ćemo nastaviti temeljitu pretragu terena - kazao je za "Avaz" voditelj GSS Livanjskog kantona Marino Vidović.

Na pitanje procjenjuju li da eventualno nije s nekim sjela u vozilo, Vidović je kazao da je to stvar policije, te da je u njihovoj nadležnosti pretraga terena za kojeg se pretpostavlja da je njime mogla krenuti. Do sada su detaljno pregledali čatrnje, vrtače, uvale, jame kao i ostale dijelove terena do kojih je eventualno mogla doći teško pokretna starica s obzirom na godine.