VIJESTI

Bugojanska bolnica dobila dva aparata za anesteziju

Vrijedna donacija Saveza bh. udruženja "Integrijum"

Fena

28.5.2016

Vrijedna donacija stigla je na adresu bugojanske Opće bolnice.

U pitanju su dva aparata za anesteziju, koje je ovoj zdravstvenoj ustanovi donirao Savez bh. udruženja "Integrijum" u Švedskoj, u saradnji sa Crvenim križom Federacije BiH.

- Aparat za anesteziju, koji trenutno koristimo, morat ćemo staviti van funkcije, tako da je ova donacija došla u pravo vrijeme. Naša bolnica će uskoro dobiti i najsavremeniji ultrazvučni aparat, kao i nove stručne kadrove, anesteziologa i hirurga, što će doprinijeti podizanju kvalitete naših usluga na viši nivo - kazala je direktorica Opće bolnice u Bugojnu dr. Berka Begović.

Predstavnica Saveza bh. udruženja u Švedskoj Raza Kendić istakla je kako se radi o polovnim, ali ispravnim aparatima, koji su korišteni u bolnicama u švedskoj pokrajini Sahligernska.

- Aparate je dobilo devet zdravstvenih ustanova u Federaciji BiH, koje su iskazale potrebu za to. Nadam se da će se saradnja, koju smo uspostavili, nastaviti i ubuduće - dodala je.

Naglasila je da Savez bh. udruženja u Švedskoj okuplja nekoliko udruženja građana iz naše zemlje, koji posljednjih godina žive i rade u toj skandinavskoj zemlji.