NOGOMET

Jajce domaćin 5.turnira Floorball lige BiH

Odluka o prvaku

Autor:E.C.

28.5.2016

Ovog vikenda, u organizaciji Floorball kluba „Lavovi“ iz Jajca, biće održan peti po redu turnir Floorball lige Bosne i Hercegovine. Pored domaćina, učešće će uzeti „Gromovi“ iz Banjaluke, „Gladijatori“ iz Prijedora, „Štrumfovi“ iz Fojnice te ekipa „Tuzla 3:16“ iz Tuzle.

Domaćin turnira „Lavovi“ drugi su na tabeli i sa teoretskim šansama mogu osvojiti titulu.

- S obzirom da imamo problema sa sastavom ekipe nadam se da ćemo uspjeti dati sve od sebe i uspješno okončati ovu sezonu. Čekaju nas dvije zanimljive utakmice pritiv Gromova i Tuzle 3:16, rekla nam je Edina Hajder, trenerica ekipe „Lavova“.

Ekipa „Gromovi“ sa druge strane u Jajce idu da zaključe jako uspješnu sezonu osvajanjem nove, pete.po redu titule šampiona FLBH. Banjalučani su u odličnoj formi čitavu sezonu i odlučni su privesti je kraju na pravi način.

- Potrebne su nam dvije pobjede, ekipu Gromova moramo pobjediti sa više od 7 golova razlike. Pored toga, moramo se nadati da će Gromovi izgubiti i drugu utakmicu protiv Štrumfova, zaključila je Hajder.

Gledaoci će imati priliku pogledati jako zanimljive i neizvjesne utakmice, u kojima će moći uživati u svim čarima ovog dinamičnog i zanimljivog sporta.

Ekipa „Gladiatora“ izgubila je teoretske šanse za titulu. Međutim, sigurno je da Prijedorčani ne dolaze u Jajce kao turisti. Uvijek ratoborni „Gladiatori“ će dati sve od sebe da sezonu završe na pravi način i poprave utisak sa posljednjeg turnira u Prijedoru kada su oni bili domaćini.

Ekipa „Štrumfovi“ odigrali su jako dobru sezonu i u prilici su da u direktnom duelu sa „Gladiatorima“ ostvare najbolju poziciju na tabeli. Pored toga u prilici su da naprave senzaciju i pomrse račune „Gromovima“ u borbi za sami vrh.

Utakmice će se igrati u nedjelju 29. maja u Gradskoj dvorani u Jajcu.