SPORT

AVAZ TOWER RUNNING 2016 Belmin Mrkanović i Vladana Gavranović pobjednici vertikalnog maratona

Odlična atmosfera u Sarajevu

Redakcija

28.5.2016

13:13 Nagrada za treće mjesto u obje kategorije je po 200 KM te poklon sponzora, za drugo mjesto 500 KM i poklon, a za prvo mjesto 1.000 KM i prigodni pokloni naših sponzora.

U odličnoj atmosferi te u sportskom duhu završena je još jedna spektakularna utrka, 6. vertikalni maraton. Veliki broj posjetilaca danas je uživao u manifestaciji koja svake godine okuplja sve više učesnika. 

Almir Sokolović, predsjednik Organizacionog odbora zahvalio se učesnicima i posjetiocima, sponzorima i prijateljima "Avaz roto pressa" te odjavio manifestaciju. 

12:50 Završene su utrke verikalnog maratona Avaz Tower Running 2016. Uslijedila je ceremonija dodjele medalja i nagrada.

Belmin Mrkanović najbrži u muškoj utrci

12:45 Belmin Mrkanović odnio je pobjedu u muškoj utrci vertikalnog maratona. Drugo mjesto osvojio je Osman Junuzović, a treći do "Avazovog" vidikovca dotrčao je Sanel Đuliman.

muski

Pobjednici muške utrke (Foto: M. Kunarac)

12:35 Nakon ženske utrke i muzičkog predaha, počela je i utrka muškaraca na 35. sprat "Avazovog" tornja.

Vladana Gavranović najbrža u ženskoj utrci

12:27 U ženskoj utrci do "Avazovog" vidikovca za 5 minuta i 28 sekundi prva je stigla Vladana Gavranović. Ovo je njena četvrta pobjeda u vertikalnom maratonu "Avaz Twist Towera". Na 35. sprat tornja druga je stigla Adela Čomor, a treće mjesto pripalo je Sanji Kavaz.

Snimila: M. Kunarac

12:20 Počela je utrka žena na 35. sprat "Avazovog" tornja. U međuvremenu, prisutne ispred tornja zabavlja Amel Ćurić sa njegovom novom pjesmom "Te zime".

Direktno uključenje

12:15 Intoniranjem himne Bosne i Hercegovine počelo  je direktno uključenje u program televizije BHT 1.

Nakon pozdrava i uvodnih riječi voditeljice programa, prisutnima se obratio Sead Numanović, direktor kompanije "Avaz Roto Pressa".

- Dragi prijatelji, cijenjeni gosti, poštovani takmičari, dobro došli na 6. "Avaz Tower Running". Ova jedinstvena manifestacija u regionu, ove je godine u znaku 25 godina postojanja i uspješnog rada grupacije "Avaz". Ovaj 6. po redu vertikalni maraton za nas ima veliki značaj. Zato smo se potrudili da vas sve posebno nagradimo bogatim programom, bogatijim nego prethodnih godina. Hvala vam na kontinuiranoj podršci koju nam dajete svaki dan. Hvala vam i na ovom velikom odzivu. Broj takmičara koji se prijavio za vertikalni maraton danas je mnogo veći nego ikada ranije. Mi smo ponosni i na tu činjenicu – kazao je Numanović.

numanovic

Numanović pozdravio prisutne (Foto: M. Kunarac)

On se zahvalio svim sponzorima, na čelu s kompanijom M:tel, koji su pomogli da ovogodišnje takmičenje bude još značajnije.

- Do kraja ove godine mi smo pripremili još niz spektakularnih manifestacija, po uzoru na ovu. Cijela 2016. godina, kada je "Avaz" u pitanju, u znaku je posebne brige za najmlađe. "Avaz" je već obišao desetak porodilišta širom naše drage Bosne i Hercegovine i počastio novorođenčad i s tom ćemo akcijom nastaviti. Neka od tih novorođenčadi u budućnosti će se naći na ovom mjestu – i vašem, a Bogami i mojem! Stoga, takmičarima želim uspješnu utrku, a vama dragi gosti dobru zabavu – dodao je Numanović.

12:00 Prije početka glavne utrke i direktnog uključenja u program televizije BHT 1, prisutne ispred "Avaz Twist Towera" zabavljaju Neno Murić i Rialda Karahasanović-Lokvančić.

rialda

Rialda zapjevala u sportskoj opremi (Foto: M. Kunarac)

Brojni posjetitelji zaplesali su uz Murića, a mnoge je iznenadila atraktivna Rialda koja je na sceni zapjevala u sportskoj opremi.

neno

Murić zabavljao prisutne (Foto: M. Kunarac)

Kenan Cinac najbrži novinar

11:56 Završena je utrka novinara i humanih zvijezda. Najbrže do 3. sprata "Avazovog" tornja istrčao je novinar portala bhfudbal.ba Kenan Cinac.

- Ovo je zaista jedna prelijepa manifestacija. Prošle godine sam bio treće mjesto, a ove godine sam se bolje spremio i vide se rezultati - kazao je Cinac nakon utrke.

kenan

Cinac najbrži novinar  (Foto: M. Kunarac)

11:45 Najmlađim učesnicima "Avaz Tower Runninga 2016", koji su bili najbrži u vertikalnom trčanju na 3. sprat tornja, dodijeljene su nagrade.

U toku je zagrijavanje novinara i humanih zvijezda. Oni se takmiče do 3.sprata u revijalnom dijelu utrke "Avaz Tower Running 2016". Ovogodišnja utrka okupila je veliki broj posjetilaca koji uživaju u spektaklu i dobroj sportskoj atmosferi.

13296280-10209685603716503-1474660133-n

Dodjela nagrada najmlađim učesnicima (Foto: M. Kunarac)

11:40 Nakon dodjele medalja za pobjednike utrke mališana, prisutne ispred "Avaz Twist Towera" zabavljat će naše muzičke zvijezde Adis Škaljo i Denial Ahmetović.

Poslije muzičkog predaha slijedi utrka novinara i humanih zvijezda koje je za utrku pripremila naša poznata trenerica Lejla Šebić.

Ismar Hiseni pobjednik utrke mališana

11:32 Završena je utrka mališana, a do 3. sprata "Avaz Twist Towera" najbrže je stigao Ismar Hiseni. Drugo mjesto osvojio je Anes Klačar, a treći je Filip Vranjić.

U priloženom linku pogledajte kako je izgledala utrka mališana:

Snimila: M. Kunarac

11:15 U okviru "Avaz Tower Runninga 2016." u ovim trenutcima očekuje se utrka mališana koji će startati u 11:30 i trčati do 3. sprata "Avazovog" tornja. 

Tokom proglašenja pobjednika i dodjele medalja za mališane u 11:55 sati trajat će zagrijavanje i pripremanje za utrku novinara i humanih zvijezda, koji će također trčati do 3. sprata.

13296325-10209685535234791-364971283-n

Najmlađi učesnici spremni za utrku (Foto: M. Kunarac)

10:44 U zgradi "Avaz Twist Tower" u toku je evidencija, prijava i zaduživanje takmičarskih brojeva po kategorijama. Veliki broj takmičara okupio se ispred najveće zgrade u regionu, uživaju u odličnoj atmosferi te se pripremaju za dugo najavljivani 6. vertikalni maraton "Avaz Tower Running 2016".

Piće, kafa i hrana za sve posjetioce

Također, sponzori utrke ispred "Avazovog" tornja pripremili su piće, kafu i hranu za sve posjetioce. Na štandovima "Konzuma", "Semka", "Sarajevskog kisaljaka", "Jane", "Julius Meinla" i drugih, posjetioci se mogu poslužiti pićem i hranom.

Pogledajte u video prilogu atmosferu uoči spektakla:

Video: M. KUNARAC

09:33 Ljubitelji adrenalina, sportske zabave i druženja danas će u “Avaz Twist Toweru” imati pravu sportsku poslasticu, jer je došlo vrijeme za dugo najavljivani 6. vertikalni maraton “Avaz Tower Running 2016”. 

Takmičari u muškoj i ženskoj kategoriji, djeca i rekreativci te humane zvijezde i novinari pokazat će izdržljivost te biti dio spektakla koji je u rangu s onima koji se organiziraju u svjetskim metropolama. 

Vrijedni pokloni

Organizator, kompanija “Avaz”, koja ove godine slavi 25 godina Grupacije, nije štedio energiju kako bi sve funkcioniralo besprijekorno i bilo spremno za utrku koja će na kraju biti i nagrađena, kako novčanim nagradama za pobjednike u takmičarskim kategorijama, tako i vrijednim poklonima partnera i prijatelja “Avaz Tower Runninga” za djecu i rekreativce te za humane zvijezde i novinare.

Učešće je potvrdilo više od 200 učesnika iz BiH i zemalja regiona, koji će se okušati u istrčavanju uz 36 spratova, 780 stepenica najviše zgrade u regionu.

Svi oni koji ranije nisu imali priliku da se prijave za vertikalni maraton, mogu to učiniti i danas od 8, a najkasnije do 11 sati. 

Program ove sportske manifestacije započet će u 10 sati revijalno- muzičkim programom, u sklopu kojeg će Lejla Šebić zagrijati najmlađe takmičare prigodnim performansom prije samog starta dječije utrke, koja počinje u 11.30 sati.

Predstavnici medija i humane zvijezde testirat će takmičarski duh u 11.55 sati.

Muzičke zvijezde

Prije direktnog uključenja u program BHT 1 u 12.15 sati, goste i takmičare zabavljat će muzičke zvijezde Neno Murić, Ilma Karahmet, Adis Škaljo i Denial Ahmetović.

Svečanim proglašavanjem pobjednika, dodjelom plaketa i poklona (prvo mjesto 1.000, drugo 500, a treće 200 KM) u ovoj takmičarskoj kategoriji, svečano će se završiti zvanični dio programa.

Organizator je za sve prisutne pripremio besplatan roštilj, osvježenje i nezaboravnu zabavu ovog vikenda, kao uvod u sportski spektakl, finale Lige prvaka između gradskih rivala Real Madrida i Atletiko Madrida u Milanu.

25 godina Grupacije “Avaz”

Šesti vertikalni maraton “Avaz Tower Running” dio je aktivnosti kojom Grupacija “Avaz” proslavlja 25 godina uspješnog poslovanja. 

Prigodnim govorom, gostima i takmičarima obratit će se Sead Numanović, direktor kompanije “Avaz roto-press”, koji će, između ostalog, istaknuti značaj ove jedinstvene manifestacije u našoj zemlji i cijelom regionu.