VIJESTI

Galić od Tužilaštva BiH i SIPA-e zatražio da hitno provjere navode iz priloga FTV-a u kojem tvrde da je davao i primao mito

Saopćenje Granične policije BiH

Redakcija

27.5.2016

U vezi priloga emitiranog u Dnevniku 2 Federalne televizije 26. maja ove godine u kojem se, uz ostalo, navodi da je u toku procedure prijema kadeta GPBiH direktor Zoran Galić primio mito, iz Granične policije poslali su saopćenje.

- Dužnost nam je obavjestiti javnost da smo primili demanti koji je kadet Mario Markota uputio Federalnoj televiziji. U demantiju objašnjava da je njegov privatni sukob s drugim kadetom, koji je pod istragom nadležnog organa, u prilogu FTV-a pod krinkom zaštite njega kao žrtve, iskorišten za blaćenje njegovog i imena direktora Granične policije BiH.

Istovremeno vas informiramo da je direktor Zoran Galić od Tužilaštva BiH i Državne agencije za istrage i zaštitu zvanično zatražio da hitno provjere sve navode iz spornog priloga Federalne televizije, a posebno one o davanju i primanju mita.

U skladu sa razultatima istrage, traži da se sankcioniraju sve osobe za koje se utvrdi da su počinile krivično djelo bez obzira na njihov položaj, funkciju i ulogu u izvršenju tog krivičnog djela, navodi se u saopćenju.