NOGOMET

Vojvodić: Zvijezda ne želi ništa prepustiti slučaju

Razgovor s povodom

S. K.

27.5.2016

Ekipa Zvijezde sutra dočekuje snažnu ekipu GOŠK-a, dok u zadnjem kolu gostuje na vrućem terenu u Čapljini kod istoimene ekipe i u te dvije utakmice bije bitke za povratak u elitno društvo. Stoga smo željeli čuti od šefa stručnog štaba Zvijezde Darka Vojvodića, koji je tek prije dva kola preuzeo treniranje ovog kluba, šta misli o narednim mečevima.

Kako Vam je izgledala ekipa Zvijezde kada ste došli, da li ste imali zamjerki?

- Ekipa Zvijezde, to se odmah vidjelo, bila je uigrana, utrenirana, ima spoj iskustva i mladosti, možda moja jedina zamjerka je bila što nije imala dovoljno žestine u igri i to sam odmah tražio.

Izgubili ste dosta bodova bespotrebno, zar ne?

- Sigurno. Zvijezda je već do sada trebala da osigura prvo mjesto i povratak u Premijer ligu, da u ovim utakmicama da što više šanse mladima da i oni pokažu svoje mogućnosti. Sada se moramo skoncentrisati na ove dvije utakmice i to ostvariti.

Dva kola ste u Zvijezdi, igra nije puno promijenjena ali kontinuitet pobjeda je bitan. Da li će se to nastaviti i u dva naredna kola?

- Sve je sada u našim rukama i mi ćemo ići na obje pobjede. Imamo mali problem sa štoperima, za Šerbedžića ne znam da li će igrati, Prijić nije možda za to mjesto ali napravićemo ono najbolje za Zvijezdu jer imamo mnogo igrača sredine terena. Ipak, neki se mogu i postaviti na drugo mjesto jer imaju kvalitetu za to, ima igrača koji imaju raznovrsnost u igri i mogu igrati na više mjesta. Možda jedino mogu zamjeriti na odabiru igrača na početku prvenstva na koji ja nisam imao šansu da utičem, da sam imao mogućnost da biram ja bih birao ratnike jer oni trebaju za ovu ligu. Zato i ističem da je zalaganje najbitnije na terenu, kada se pogine na terenu niko ti ne može zamjeriti.

Ako se ne ostvari san o povratku u Premijer ligu Vas neće kriviti jer ste kratko u klubu, u suprotnom bit ćete heroj. Mislite li da je sada prava šansa i da je ne treba ispustiti?

- Ako ne uđemo u Premijer ligu to bih smatrao ličnim neuspjehom i ne želim da mislim na to. U slučaju da uđemo, tu će velike zasluge imati moj prethodnik koji je dobro radio, igrači, uprava, navijači i tek onda bih tu našao i dio lične zasluge.