PUTOVANJA

MODERNO TURISTIČKO NASELJE Ljetovalište Belek ima jednu od najljepših plaža na turskoj obali

Idealna destinacija i za probirljivu klijentelu

Mi. K.

27.5.2016

Prelijepo tursko ljetovalište Belek je novo, turističko naselje udaljeno 30 minuta od Antalije.

Ovaj gradić karakterišu najluksuzniji hoteli na dugim pješčanim plažama, okruženim borovim šumama, eukaliptusima, i divno uređenim baštama. Okolina Beleka je jedinstveno prirodno okruženje za veliki broj ptica, a posebno je poznata sova, koja je ujedno i zaštitni simbol ovog grada.

Luksuzni turistički centar Belek je i raj za ljubitelje golfa. Tereni, koji su obično obilježeni u borovoj šumi, se nalaze oko 40 km od Antalije - Nacionalni golf klub sa 18 rupa za profesionalne igrače i devet rupa za amatere.

Na ovim terenima se održavaju brojna svjetska takmičenja. Borove šume, duge pješčane plaže i luksuzni hoteli, magična su formula uspjeha Beleka kao turističke destinacije za probirljivu klijentelu.

Ljetovalište ima jednu od najljepših plaža na turskoj obali. Plaža je javna, duga, bijela, pješčana i o njenom kvalitetu najbolje svjedoči nagrada "Plava zastava".

Idealna je za djecu jer se na njoj nalazi i opremljeno igralište, a veliku pažnju privlače i Troj aqua park i delfinarijum. Klima u Beleku je tipična mediteranska i karakterišu je duga, topla ljeta (oko 300 sunčanih dana godišnje), a voda je mirna, topla, tirkizna.

Iako važi za mirno, porodično mjesto, ne izostaju mogućnosti za dobar provod. Nema puno noćnih klubova i barova, ali su oni veoma popularni i posjećeni zbog kvalitetnog pića i zabave koja traje do kasno u noć. Za ljubitelje šopinga na raspolaganju je šoping centar u samom centru Beleka sa puno butika, prodavnica suvenira, a subotom se održava veliki bazar gdje možete po jeftinim cijenama (cjenkanje je neizostavno) kupiti svilu, pamuk, kožnu galanteriju, košulje, tašne, tepihe…

Takođe za samo 30 minuta dolmušem (minibus) možete doći do Antalije koja predstavlja pravi raj za šoping.

Između ostalog sadržaja preporučljivo je  krstarenje brodom, tursko kupatilo, tursko veče, jednodnevni izlet u Izraelu, rafting (splavarenje), obilazak Antalije i Duden vodopada i šoping tura, Troya šou, Manavgat reka koja se uliva u more i Manavgat vodopad…