BIH

Zeničanin Jasmin Alić uspješan profesor u Saudijskoj Arabiji

Dobitnik priznanja za izvrsnost u obrazovanju "Education Excellence"

D. PAŠALIĆ

27.5.2016

Zeničanin Jasmin Alić dobitnik je nagrade za izvrsnost u obrazovanju “Education Excellence”, koju su mu uručili ministarstvo obrazovanja Kraljevine Saudijske Arabije i “Al-Nasser Private School”. 

Alić od oktobra prošle godine radi kao profesor engleskog jezika u toj školi, a zahvaljujući svom zalaganju i unapređenju sistema edukacije po američkim visokoobrazovnim standardima, ponosno je primio nagradu, koja mu je uručena u saudijskom gradu Džedi.

- Ova nagrada uručena mi je nakon što sam bio vođa tima za akreditaciju svoje škole, koju smo uspješno dobili isprve pa je to uslijedilo kao nagrada i priznanje za dugoročno zalaganje - kaže nam Alić, ističući da je on prvi i jedini Bosanac u toj školi, što je svima naročito interesantno. 

Prije nego što je otišao u Saudijsku Arabiju, mladi Zeničanin radio je kao profesor u Međunarodnoj školi u Tuzli. Budući da niže odlične uspjehe daleko od rodne Zenice i svoje države, ne razmišlja o povratku u BiH.

- Ne planiram uskoro nazad. Smatram da trebam uložiti maksimalan trud kako bih iskoristio priliku koja mi se ovdje ukazala - pojašnjava Alić.

Bavi se i muzikom

Osim što je izvrstan profesor, Alić se aktivno bavio i hip-hop muzikom pod nadimkom Bigga.

- Muzika je još od prošlog ljeta “na pauzi”, ali ne mogu reći da se ne dešava ništa i na tom planu. Muzika je ljubav koje se čovjek teško može odreći, a inspiracija za nove pjesme jednostavno dođe – pojašnjava on.