VIJESTI

Golubica napravila gnijezdo na balkonu zgrade u Zvorniku

Navikla na prisustvo ljudi

Z. K.

27.5.2016

Živimo u vremenu u kome su zbog povećanje populacije mnoge životinjske vrste ugrožene ili su iz istog razloga prinuđene da staništa traže što bliže ljudima.

Tako je u zvorničkoj ulici Braće Obradovića, u zgradi "Ada 1", na balkonu četvrtog sprata jedna golubica napravila gnijezdo i već deset dana ga ne napušta.

Vlasnici stana Marina i Mitar Lalović kažu da su se iznenadili kada su je vidjeli, ali je nisu htjeli uznemiravati, već je naprotiv svakodnevno hrane i mijenjaju joj vodu.

 - Ona je na balkonu napravila malo gnijezdo i već deset dana leži na jajima. Sada je već navikla na nas te se ne plaši, a redovno joj dajemo hljeb i donosimo vodu. Nismo htjeli da joj kvarimo mir, pa ni stvari na tom balkonu ne pomjeramo niti tamo provodimo puno vremena da joj ne smetamo - kažu Lalovići.

mitar

Vlasnici stana brinu o svom gostu 

Kako su rekli za "Avazov" portal ne znaju razlog zašto je baš izabrala njihov balkon, ali se nadaju da će se upravo tu izleći ptići.

Da je golubica navikla na prisustvo ljudi i znatiželjne poglede uvjerili smo se kada smo oprezno prišli da je fotografišemo, jer se nije ni pomjerila.