KOŠARKA

WARRIORSI IZBJEGLI ELIMINACIJU Golden State savladao Oklahomu i smanjio na 2-3

Peta utakmica doigravanja finala zapadne konferencije

(D. K.)

27.5.2016

Golden State Warriorsi savladali su noćas Oklahoma City Thunder u petom meču doigravanja NBA lige rezultatom 120:111. Warriorsi su tako u finalu zapadne konferencije smanjili ukupni rezultat u pobjedama na 2-3.

Aktuelni šampion izbjegao je eliminaciju, ali će sada morati da uradi isto i trijumfuje za dva dana u Oklahomi ukoliko ne želi da siđe sa trona i preda krunu.

Domaćina su u Oaklandu predvodili Steph Curry i Klay Thompson, ubacivši kombinovano 58 poena, a ovoga puta nije izostala ni podrška ostalih saigrača. Draymond Green upisao je 11 poena i 13 skokova, Marreese Speights dodao je 14 sa klupe, a Andre Iguodala osam.

Za drugi, odlučujući break gostima nisu bile dovoljne ni nove fenomenalne partije dva Oklahomina najbolja igrača -  Kevin Durant imao je 40 poena (9/20 za dva, 3/11 za tri), sedam skokova i četiri asistencije, dok je Russel Westbrooke ubacio 31 (8/20 za dva, 3/8 za tri), uz osam uspješnih dodavanja i sedam uhvaćenih lopti.

Šesti duel na programu je u noći između subote i nedjelje na parketu Thundera, a eventualni sedmi meč dva dana kasnije u Oaklandu.