VIJESTI

Novoimenovani komandant EUFOR-a u prvoj posjeti SIPA-i

Sastanak u prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu

Redakcija

27.5.2016

Novoimenovani komandant EUFOR-a u BiH generalmajor Friedrich Schrotter posjetio je jučer sa saradnicima Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) i sastao sa direktorom SIPA-e Pericom Stanićem.  

Budući da se radi o nastupnoj posjeti novoimenovanog komandanta, direktor SIPA-e prezentirao je osnovne činjenice u vezi sa radom SIPA-e, organizacionu strukturu, nadležnosti i ulogu koju ima u sigurnosnom sistemu BiH. Na sastanku je razgovarano i o aktuelnoj sigurnosnoj situaciji u BiH i svijetu i drugim značajnim pitanjima od obostranog interesa.

Generalmajor Friedrich Schrotter istakao je da su mu preko oficira za vezu prenesene samo najbolje impresije u vezi sa dosadašnjom saradnjom sa SIPA-om, te da je ubijeđen da će se uspješna saradnja nastaviti i u narednom periodu. On je naglasio da SIPA ima punu podršku EUFOR-a i da EUFOR cijeni napore SIPA-e u borbi protiv svih vidova kriminala i osiguranju vladavine prava u BiH.

Direktor SIPA-e čestitao je komandantu EUFOR-a na imenovanju i rekao da je SIPA siguran i pouzdan partner, te da stoji na raspolaganju EUFOR-u za svaki vid podrške i saradnje.