CRNA HRONIKA

UKC TUZLA: Podlegao teško povrijeđeni motociklista iz Srebrenika

Udario ga Golf 2 u centru grada

O. Mujkić

27.5.2016

Vozač motocikla marke Yamaha, 36-godišnji D.T. iz Lisovića kod Srebrenika sinoć je podlegao teškim povredama koje je nekoliko sati ranije zadobio u saobraćajnoj nesreći u centru Srebrenika.

Nezgoda se dogodila jučer oko 17 sati na magistralnom putu Tuzla-Orašje u blizini benzinske pume "Gazprom", kada se nesretni motociklista sudario s putničkim motornim vozilom marke Golf 2 za čijim upravljačem je bio E.S. (31) iz Babunovića kod Srebrenika.

uvidjaj

Policija obavila uviđaj na mjestu nezgode

Od siline udara motociklista je pao na asfalt desetak metara dalje od mjesta sudara, a o težini povreda koje je zadobio prilikom pada svjedoči i velika lokva krvi na asfaltu.

Prva pomoć teško povrijeđenom motociklisti ukazana je u Hitnoj službi Doma zdravlja Srebrenik, a potom je sanitetskim vozilom prevezen u Univerzitetski klinički centar u Tuzli.

Nažalost, i pored velikih napora koje su poduzeli ljekari Odjela hirurgije UKC-a Tuzla, nesretni motociklista je nešto prije 19 sati podlegao teškim povredama. O događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, a uviđaj na licu mjesta obavili su pripadnici Odjela kriminalističke policije PS Srebrenik.