NOGOMET

MEMIŠEVIĆ: Poziv među Zmajeve je kruna moje fenomenalne sezone

Kapiten Radnika debituje u reprezentaciji

Redakcija

26.5.2016

Samir Memišević je još jedan od igrača iz Premijer lige koji je dobio poziv selektora Mehmeda Baždarevića za reprezentativno okupljanje u Švicarskoj.

Mada je iza njega uspješna sezona Memišević kaže da se nije nadao ovom pozivu.

"Nisam očekivao da ću biti na spisku selektora tako da sam bio izuzetno sretan kad je stigao zvanični poziv. To je kruna moje fenomenalne sezone i svakako velika je čast igrati za reprezentaciju kao i sarađivati sa igračima poput Džeke, Pjanića i ostalih“, rekao je Memišević za portal NSBiH.

Kakvi su prvi utisci i šta očekuje od ovih mini-priprema Samir Memišević objašnjava:

"Debitant sam, ne poznajem mnogo igrača osim iz Premijer lige, tako da ću se truditi da nešto naučim od naših zvijezda i izuzetno sam motivisan da svaki trening odradim maksimalno".

Kapiten Radnika ne krije da je pred njim, ali i njegovom ekipom veliki izazov.

"Po prvi put u historiji izborili smo nastup na međunarodnu scenu. Niko to od nas nije očekivao tako da će to za mene biti veliki ispit. Moram dodati da je čast  i privilegija predvoditi, kao kapiten, ekipu u Evropa ligi gdje ćemo vidjeti koliko možemo postići u međunarodnoj konkurenciji.“, rekao je Memišević.

Kad je riječ o reprezentativnim ambicijama Memišević je jasan:

"Nadam se da mogu provesti nekoliko minuta na terenu protiv Španije. Ukoliko mi selektor ukaže priliku trudit ću se da je iskoristim na najbolji mogući način ali samo da ne „izgorim“ u želji da odigram što bolje.“