SARAJEVO

Hanka Paldum oduševljena pitama na otvaranju "Tepsije"

Za sve ljubitelje tradicionalnog bosanskog jela – pite

A. SOKOLOVIĆ

26.5.2016

U ulici Mula Mustafe Bašeskije 6, preko puta pijace „Markale“, svoja vrata za sve ljubitelje tradicionalnog bosanskog jela – pite, otvorila je buregdžinica „Tepsija“.

Spoj tradicionalnog i modernog, s pažnjom uređenom enterijera, privukao je veliki broj posjetilaca.

U slanim i slatkim zalogajima, pripremljenim od strane najboljih majstora pite u gradu, uživala je i najbolja naša folk pjevačica, Hanka Paldum.

Objekt se prostire na 100 kvadratnih metara. U prvoj fazi, uposleno je pet ljudi, a u planu je i širenje kapaciteta, te otvaranje novih radnih mjesta u skladu s razvojem poslovanja.

"Ovo je naša porodična priča. Vodili smo se idejom da ponudimo nešto drugačije, a u isto vrijeme dobro poznato, tradicionalno, bosansko. Prva asocijacija na pitu je, svrati u buregdžinicu, pokupi i nosi. E „Tepsija“ će biti ambijent u kojem će gosti poželjeti ostati. Ručati, s merakom popiti kafu, osjetiti djelić ćejfa i meraka svojstvenog za bosance i hercegovce. Nadamo se da će „Tepsija“ jednog dana postati regionalna priča", izjavio je Elvis Jašar, vlasnik „Tepsije“.

U „Tepsiji“ ćete sigurno pojesti najbolju pitu u gradu, spremljenu od domaćih sastojaka po recepturi bosanskih majstora.

20160526-140109-2