PUTOVANJA

PREDIVNO GRČKO OSTRVO Mykonos je omiljena destinacija slavnih ličnosti

Moderno ljetovalište

Mi. K.

26.5.2016

Jedan od napopularnijh grčkih ostrva Mykonos je moderno ljetovalište na kojem svoje kuće imaju Sivlio Berlusconi, Sting i mnoge druge poznate osobe.

Fantastičan provod

Postoje i liste čekanja na kojima milijarderi traže priliku za kupovinu gradilišta i gradnju kuće. Na Mykonosu ćete sresti mlade ljude koji kao da su upravo sišli s naslovnih stranica modnih magazina.

Fantastičan provod očekuje vas na "Rajskoj plaži" i u gradu u večernjim satima. Vaš dolazak na Mykonos započinje plesom, koji traje još dugo nakon odlaska s ostrva.

Postoji mit da je ostrvo dobilo ime po antičkom junaku koji se poredio sa Apolonom i po tome postao poznat. Za Mykonos, kao i za cjelokupne Kiklade, je neobično važno razdoblje kasne praistorije, takozvana Kikladska Civilizacija, zavisna i bliska Kritskoj.

Javne ličnosti

Glavno stanovništvo na Mykonosu su Grci. Posljednjih godina broj stanovnika se naglo povećao zbog razvoja turizma visokog nivoa, stoga na ostrvu ljeti boravi mnogo više turista nego stalnih stanovnika, a mnogi među njima i mnoge javne ličnosti.

Privreda Mykonosa se zasniva na turizmu i pomorstvu, a manje na tradicinalnoj poljoprivredi, južno voće i masline. Tradicinalni mlinovi-vetrenjače danas su simboli ostrva.