UNSKO-SANSKI KANTON

USK: Završena izgradnja trotoara u cazinskoj MZ Gnjilavac

Sigurnost pješaka više nije ugrožena

Autor:S. J.

26.5.2016

U cazinskoj Mjesnoj zajednici Gnjilavac završena je izgradnja trotoara uz regionalnu cestu R-401b. Novac za ovaj projekt osigurale su Direkcija za ceste Unsko-sanskog kantona i Općina Cazin.

Prema riječima Sanela Bajramovića, direktora Kantonalne direkcije za ceste, radi se o najprometnijoj saobraćajnici u Unsko-sanskom kantonu, s obzirom na to da je riječ o regionalnom putnom pravcu koji povezuje Cazin, Bužim i Bosansku Krupu. Sigurnost pješaka bila je posebno ugrožena i nove pješačke staze predstavljaju poboljšanje. 

- To je projekt vrijedan oko 60.000 maraka, koji smo započeli prije mjesec. Kiša je malo usporilo njegovu realizaciju, ali smo ipak uspješno i na vrijeme priveli sve radove kraju - kazao je Bajramović.
 
Ranije je na području ove MZ završen projekt izgradnje trotoara i sanacija saobraćajnice R-402b u vrijednosti od 200.000 KM. 

- Zahvalni smo Direkciji za ceste USK-a i načelniku općine Cazin što su omogućili realizaciju ovih vrijednih projekata. Izgradnjom pješačke staze postigli smo viši nivo sigurnosti za pješake, a naročito za učenike područne škole - rekao je Irfan Durić, predsjednik MZ Gnjilavac.