CRNA HRONIKA

Vlasnica "Eco systema" prijavljena zbog poslovne prevare

Osumnjičena je da je pričinila materijalnu štetu u iznosu od 68.235,87 KM

Fena

26.5.2016

Vlasnica preduzeća „Eco system“ iz Doboja, D.J., osumnjičena je da je pričinila materijalnu štetu u iznosu od 68.235,87 KM firmi „Bijelić Petrol“ iz tog grada.

U prijavi koju je policija podnijela protiv D.J. zbog poslovne prevare je navedeno da postoji osnov sumnje da je 2014. godine zaključila sudsko poravnanje s odgovornom osobom privrednog društva „Bijelić Petrol“, kojim je preuzela obavezu da nastali dug (74.735,87 KM) isplati u pet rata, što nije učinila, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Doboj.

Nakon zaključivanja sudskog poravnanja uplaćen je dio iznosa jedne rate, dok ostala novčana sredstva nisu izmirena, iako su postojali uslovi za njihovo izmirenje, jer je na žiro-računu privrednog društva „Eco systema“ bilo dovoljno novčanih sredstva, a tokom navedenog perioda isto privredno društvo je izmirivalo obaveze prema drugim povjeriocima. 

Prijavljena D.J. je na ovaj način obmanula odgovornu osobu privrednog društva „Bijelić Petrol“, a svojoj firmi ostvarila protivpravnu imovinsku korist.