VIJESTI

SUTRA U "AVAZU" EKSKLUZIVNO: KARAMARKO: Brutalno izmišljenom aferom napadaju mene i moju obitelj

Intervju s prvim potpredsjednikom Vlade Republike Hrvatske i liderom HDZ-a

R. I.

26.5.2016

U sutrašnjem broju „Dnevnog avaza“ čitajte ekskluzivni intervju s prvim potpredsjednikom Vlade Republike Hrvatske i liderom HDZ-a Tomislavom Karamarkom. 

U razgovoru s glavnim i odgovornim urednikom "Dnevnog avaza" Farukom Velom Karamarko otvoreno govori o aferi koja ovih dana potresa Hrvatsku zbog navodnog njegovog sukoba interesa i pozadini te afere, o SDP-u i Zoranu Milanoviću, odsustvu podrške MOST-a. 

- Od trenutka kad sam javno artikulirao svoj stav o INA-i, to se nekim interesnim skupinama nije svidjelo i počeli su brutalno izmišljanje afera i napadi na moju obitelj - rekao je Karamarko.

Ne isključuje ni mogućnost tužbe protiv kreatora ove afere, koja je dospjela i na naslovnicu "The New York Timesa".

Također, osvrće se na napade na biskupa Franju Komaricu i izjave Milorada Dodika, ali i komentira optužbe za ustaštvo, te kako će Hrvatska pomoći BiH na putu ka EU. 

- Posebno zabrinjava činjenica što u Republici Srpskoj i danas odbijaju priznati genocid koji je počinjen u Srebrenici, što odbijaju prihvatiti odgovornost za ratne zločine. To je trajna prepreka stabilnosti BiH - kazao je, između ostalog, Karamarko u intervjuu za "Avaz".

Govori, također, o Hrvatskoj kao predvodniku regije i mogućnosti snažnijeg aktiviranja specijalnih veza Federacije BiH i Hrvatske, važnosti širena NATO-a i odnosima među zemljama bivše Jugoslavije.