KOŠARKA

GOST INTERVIEW20 DŽANAN MUSA: Ja sam najbolji košarkaš na svijetu kad izađem na parket!

Razgovor sa mladim bh. košarkašem i najboljim kadetom Evrope

Redakcija

26.5.2016

Gost emisije INTERVIEW20 u srijedu 01.juna je mladi bosanskohercegovački košarkaš i ujedno najbolji kadet Evrope Džanan Musa.

U emisiji ćete vidjeti kako je gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijašević ispunio obećanje i uručio ključeve stana Džananu Musi.

Kamere serijala INTERVIEW20 su zabilježile taj trenutak kao i radost Džanana Muse zbog vrijednog poklona.

Sa bh reprezentativcem koji će ovog ljeta obući i seniorski državni dres, urednica Sanela Prašović razgovarala je i u dvorani Luke u Bihaću, u kojoj je Musa kao dječak prvi put zakoračio na parket. On otkriva kako je počela ta njegova "košarkaška priča", koliko je vrijedno trenirao i kako se sada osjeća kada u dresu kluba Cedevita daje koševe u prvom timu.

Džanan Musa govori o presudnoj ulozi koju je u njegovoj karijeri imao Sejo Bukva, te poručuje djeci u BIH koliko je važno u životu odabrati sport.

On je iskoristio gostovanje u emisiji INTERVIEW20 i da se zahvali Gradu Bihaću i gradonačelniku Emdžadu Galijaševiću na poklonjenom stanu jer za njega to znači više od poklona. Džanan Musa je rekao da taj stan njemu znači priznanje za sve što je uradio kao i vezu sa Bihaćem koja se nikada ne može prekinuti.

Samouvjereno je ustvrdio da će kadeti donijeti zlato i sa predstojećeg Svjetskog prvenstva te se našalio da će tada tražiti da se napravi velika kuća za sve njegove saigrače, zlatne kadete Bosne i Hercegovine.

Ovo izdanje gledate u srijedu 01.juna u 21.10 sati na BHT1, a najavu pogledajte u videu ispod: