BIH

Reuf Karabeg podnio ostavku na mjesto šefa Klinike na UKCS

Potvrđeno "Avazovom" portalu

Al. Ti.

25.5.2016

Ugledni plastični hirurg i šef Klinike za rekonstruktivnu i plastičnu hirurgiju prof. dr. Reuf Karabeg podnio je ostavku u Univerzitetsko kliničkom centru u Sarajevu, saznaje "Avazov" portal.

Ovu informaciju za "Avazov" portal potvrdio je sam doktor Karabeg koji se nalazi u Švicarskoj.

- Istina je da sam podnio ostavku, ali ne bih ništa više o tome da govorim - kazao je Karabeg i dodao da je to učinio iz ličnih razloga.

Inače, dr. Reuf Karabeg rođen je u Bugojnu, a Medicinski fakultet je završio u Tuzli.

U aprilu 1989. dobija specijalizaciju iz opšte hirurgije, nakon specijalizantskog staža provedenog u Banjoj Luci, Zagrebu i Sarajevu, završava specijalizaciju prije roka u februaru 1993. u Sarajevu.

U novembru 1993. zapošljava se se na Klinici za plastično- rekonstruktivnu hirurgiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Godine 2000. imenovan je za šefa odjela za hirurgiju šake na  Klinici za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju Kliničkog centra u Sarajevu.

Godine 2004. je dobio certifikat ARTHRO AG, za rad na  transplantaciji IV generacije kultivirane hrskavice, nakon  edukacije obavljene u više navrata u Njemačkoj i Austriji;  BiH je postala 6.država u svijetu i prva van Europske unije,  na istom projektu, u kojoj je urađena 2005. g. transplantacija  IV generacije uzgojene hrskavice u Sarajevu (aktivni član operativnog tima). U januaru 2009. imenovan je za šefa Klinike za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Profesor Reuf Karabeg je objavio u referentnim časopisima i/ili prezentirao na kongresima u cijelom svijetu preko 63 rada.