VIJESTI

DONJI VAKUF Premijerno prikazan turistički film "Ajvatovica"

Djelo u produkciji Turističke zajednice SBK/KSB

Fena

25.5.2016

Turističko-promotivni film „Ajvatovica“ premijerno je predstavljen u Centru za kulturu općine Donji Vakuf, a cilj je aktivnija promocija kulturno-povijesne baštine Prusca te manifestacije „Ajvatovica“ koja je jedna od najznačajnijih vjerskih manifestacija u Bosni i Hercegovini.

Film je rađen u produkciji Turističke zajednice SBK/KSB koja je 2015. godine pokrenula niz aktivnosti snimanja ove važne manifestacije s uključenim svim segmentima koji su dio ove prelijepe priče.

Većinu aktivnosti (snimanje, produkcija, montaža...) u okviru svojih aktivnosti uradila stručna službe Turističkog ureda Turističke zajednice SBK/KSB.

Na promociji, uz predstavnike Turističke zajednice SBK/KSB, Islamske zajednice i Općine Donji Vakuf, prisustvovao je i veliki broj građana Donjeg Vakufa.

U narednim danima Turistička zajednica SBK/KSB će producirati i predstaviti još dva tematska turistička filma, a radi se o turističko promotivnim filmovima: destinacije Prusac te pohoda konjanika na Ajvatovicu. Svi filmovi će biti rađeni na domaćem, turskom i engleskom jeziku.

Također, u narednom periodu uz suradnji s Općinom Donji Vakuf planira se izrada turističke brošure i promotivnog video materijala za općinu Donji Vakuf, a aktivnosti će biti usmjerene i na promociju vjerskog turizma srednje Bosne, na izradu i predstavljanje turističko-promotivnog filma „Sv. Ivo u Podmilačju“ sredinom mjeseca juna/lipnja ove godine, saopćeno je iz Turističkog ureda Travnik.