VIJESTI

Švancer primila predstavnice Fondacije CURE

Sastanak u uredu potpredsjednica PD Parlamenta FBiH

Redakcija

25.5.2016

Potpredsjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Vesna Švancer primila je danas u svom uredu predstavnice Fondacije CURE . Fondacija CURE je feminističko aktivistička organizacija koja se zalaže za jednakost spolova i rodova putem obrazovnih umjetničko-kulturnih i istraživačkih programa.

Fondacija CURE zalaže se za jednakost i ravnopravnost žena u BIH, za društvo bez patrijarhalnih normi, u kojem se ne toleriše nasilje i diskriminacija i gdje su žene prepoznate kao odgovorne pokretačice i nositeljice pozitivnih društvenih promjena te ravnopravno donose odluke u društvu.

Fondacija radi na podršci, jačanju kapaciteta i kreiranju sigurnog okruženja za novu generaciju aktivistica i feministica, za njihovo odgovorno i aktivno učešće u pozitivnim društvenim promjenama kroz: edukativne programe, istraživanja, analize i javno zagovaranje, unapređenje medijske slike o ženama i povećanje vidljivosti, lokalna i regionalna umrežavanja, angažiranu umjetnost i aktivizam i izgradnju inkluzivnog i održivog ženskog pokreta.

Potpredsjednica Švancer i Predstavnice Fondacije su dogovorile održavanje Zalagačkog sastanka na temu PRAVA ZA SVE , koji će se održati u zgradi Parlamenta FBiH 27.5.2016. godine u 12 sati.

Ovom zalagačkom sastanku prisustvovat će članice Fondacije iz više gradova FBiH, mnogi Zastupnici Predstavničkog doma PFBiH, te predstavnici određenih nivoa izvršne vlasti FBiH.