VIJESTI

BEŠLIĆ ODGOVORIO BEĆIROVIĆU: Dva puta sam predlagao promjenu naziva ulice Mile Budaka

Gradonačelnik Mostara zastupniku SDP-a

Redakcija

25.5.2016

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić reagirao je nakon što je zastupnik SDP-a BiH Denis Bećirović uputio inicijativu Kolegiju Zastupničkog doma Parlamenta BiH da pozovu nadležne organe Grada Mostara da ukinu nazive ulica koje nose imena Mile Budaka, Jure Francetića, Vokića i Lorkovića.

"Osim što mu to nije u opisu posla, kao ni nadležnosti spomenutog visokog doma, više je nego jasno kako je ovaj državni zastupnik u nedostatku bilo kakvih suvislih političkih inicijativa, kojima bi opravdao svoju visoku zastupničku plaću, još jednom je htio svojom licemjernom i politikantskom inicijativom skrenuti malo pozornost na sebe.

Da je kojim slučajem drugačije, ili da je bivši potpredsjednik SDP-a iskren i politički korektan u onom što predlaže, mogao je preko svojih stranačkih drugova u Gradskom vijeću Mostara promijeniti imena tih ulica“, navodi se u reagiranju iz Bešlićevog ureda .

"Podsjetit ćemo stoga i ovom prigodom zastupnika i tada visokog dužnosnika SDP-a Denisa Bećirovića, ali i cijelu javnost, kako je gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić dva puta u Gradskom vijeću Mostara službeno predlagao da se imena tri spomenute ulice, koje su svoje ime dobile u ratu, promijene i da se tim ulicama daju imena po poznatim mostarskim i bh. pjesnicima.

Licemjerno je danas spočitavati to pitanje gradskim vlastima u Mostaru, gradonačelniku, SDS ili pak HDZ-u BiH, čiji su vijećnici u Gradskom vijeću Mostara taj prijedlog podržali, jer promjenu nisu htjeli upravo oni koji su sada naknadno došli pameti te nam svojim niskim demagoškim potezima drže predavanja o Mostaru kakav je bio i kakav bi trebao biti“, tvrde u Gradskoj upravi Mostara, uz poruku zastupniku Denisu Bećiroviću kako bi bilo puno pametnije da se bavi državnim reformama, a ne lokalnim problemima.