VIJESTI

ČOMOR: Zbog požara u zgradi BH Telecoma isključen dio sistema, normalizacija do kraja dana

Dva radnika zadobila lakše povrede zbog udisanja dima

Aj. B.

25.5.2016

15:37 U požaru koji je danas izbio u prostorijama BH Telecom zgrade na Dolac Malti u Sarajevu dvije osobe su zadobile laše povrede, potvrdila je za "Avazov" portal glasnogovornica BH Telecoma Hidajeta Čomor.

"Dvije osobe su preventivno prevezene na KUM gdje su pregledane. Oni su bili u kontaktu sa dimom, te su se žalili na probleme sa disanjem. Nakon pregleda oni su se vratili na posao", kazala je Čomor.

Dodala je da je iz sigurnosnih razloga isključen dio sistema u zgradi u kojoj je danas izbio požar, te da je zbog toga otežana komunikacija na mobilnoj mreži.

"Veći dio sistema je vraćen u funkciju, a potpunu normalizaciju očekujemo do kraja dana, dodala je.

Pojasnila je da je do požara došlo zbog kvara na dijelu tehničkog sistema.

13:47 Kompanija BH Telecom je iz sigurnosnih razloga isključila dio sistema lociranih u zgradi na Dolac Malti, zbog čega je otežana komunikacija u mobilnoj mreži BH Telecoma.

"Trenutno se poduzimaju aktivnosti na normalizaciji odvijanja saobraćaja. Izvinjavamo se našim korisnicima kojima su zbog navedenog incidenta prouzokovani problemi u korištenju telekomunikacionih usluga BH Telecoma", navodi se u saopćenju BH Telecoma.

12:45 Profesionalnoj vatrogasnoj brigadi Kantona Sarajevo danas je u 12:17 sati dojavljen požar u zgradi BH Telecoma u naselju Dolac Malta. Na lice mjesta su izašla dva vatrogasna vozila, koja su lokalizovala požar.

"Imamo informaciju da se nekoliko radnika iz zgrade nagutalo dima. Požar je lokalizovan", potvrđeno je "Avazovom" portalu iz PVB KS.

Iz Operativnog centra MUP-a KS nam je također potvrđeno da su dobili informaciju o požaru, te da je na lice mjesta izašlo jedno vozilo.