KOŠARKA

Košarkašice Čelika upisale uvjerljivu pobjedu nad Bugojankama

Utakmica 5. kola

D. Pa.

25.5.2016

Košarkašice Čelika, u okviru 5. kola, upisale su još jednu uvjerljivu pobjedu savladavši ekipu Bugojna rezultatom 97:50.

Riječ je o derbi utakmici, jer je poslije Čelika ekipa Bugojna po kvaliteti odmah iza Zeničanki. Od samog početka domaće igračice su nametnule žestok ritam igre, na koji Bugojanke nisu imale odgovor. Prvi period završen je rezultatom 29:7.

Nastavak donosi nešto manje agresivniju igru Čelika, pa je drugi period završio rezultatom 20:13. Na odmor se otišlo prednošću Čelika od 29 poena razlike, 49:20. Slična igra viđena je i u trećem periodu. Bugojanke su ubacile 13, a igračice Čelika su bile nešto efikasnije u odnosu na drugi period i postigle su 24 poena. Isti broj poena postigla je ekipa Čelika i u posljednjem periodu, s tim što su Bugojanke postigle 17 poena. U ovom periodu stručni štab Čelika dao je priliku svim igračicama da upišu minutažu u ovoj utakmici.

Anida Ćorović odigrala je sjajnu utakmicu, koju je završila sa 39 poena na svom kontu. Amna Kahrić ubacila je 20, Nedžala Kovačević 12, Eni Nizamić 10, Sara Heljić 9, Adna Lončarević 5, Lamija Škaljo i Nerma Kadušić po jedan poen. U ekipi Bugojna, najefikasnije bile su Najda Pandžo sa 20 i Bosiljka Curović sa 13 poena.