KOŠARKA

NADOMAK FINALA Oklahoma deklasirala Golden State za vodstvo 3-1

Četvrta utakmica finala zapadne konferencije otišla na stranu domaće ekipe

(D. K.)

25.5.2016

Oklahoma City Thunder savladala je noćas Golden State Warriorse rezultatom 118:94 i povela sa 3-1 u finalu zapadne konferencije NBA lige.

Nakon izjednačene prve (30:26), Oklahoma je u drugoj dionici slomila rivala, dobivši tu dionicu sa 15 razlike. Na poluvremenu je bilo 72:53.

Thunder je na korak od finala NBA lige doveo Russel Westbrook ostvarivši svoj prvi triple-double u Play-Offu. Postigao je 36 poena uz po 11 skokova i asistencija.

Kao po običaju pratio ga je Kevin Durant sa 26 poena i 11 uhvaćenih lopti, a sjajnu rolu imao je i Andre Roberson sa 17 poena i 12 skokova.

- Svaki meč igram kao da mi je posljednji, bez obzira ko je s druge strane. To je moj posao, kao što je moj posao i da brinem o timu... - rekao je Westbrook.

Warriorsi su nakon rekordnog regularnog dijela sezone prvi put doživjeli dva uzastopna poraza, pa će u noći između četvrtka i petka morati da igraju na sve ili ništa kako bi izbjegli eliminaciju.

Najefikasniji u ekipi Golden Statea bio je Clay Thompson sa 26 poena, dok je dvostruki uzastopni MVP NBA lige Steph Curry ubacio 19, pogodivši samo 6 od 20 šuteva iz igre.

- Želimo i moramo da se vratimo u ovu seriju. Dobra vijest je da sada idemo kući. Očigledno je da kod kuće igramo dobro. Ideja je da ih pobijedimo na svom terenu, da se djelimično vratimo u ovu seriju, pa ćemo za dalje vidjeti šta će biti - rekao je trener Warriorsa Steve Kerr.

Devet timova uspjelo je da preokrene situaciju u Play-Offu kada su gubile 1-3 i bile na korak od eliminacije.

- Današnja utakmica je gotova, ali mislim da smo ovom pobjedom sebe doveli u dobru poziciju. Moramo da se okrenemo sljedećoj utakmici, jer svaka je posebna i u potpunosti drugačija od prethodne - riječi su Westbrooka.

Peta utakmica finalne serije Play-Offa između Warriorsa i City Thundera igrat će se u noći između četvrtka i petka u Californiji.