VIJESTI

Općinsko vijeće Bugojno prihvatilo prijedlog SBB-a

Kadrovsko popunjavanje službe za privredu

Az. M.

25.5.2016

Na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća Bugojno podržan je prijedlog vijećnika SBB-a da se općinska Služba za društvene djelatnosti, privredu i opću upravu kadrovski popuni kako bi se mogle kvalitetno i na vrijeme realizirati brojne obaveze. To se odnosi na poslove u vezi sa poticajima za poljoprivrednu proizvodnju sa svih nivoa vlasti. 

Prema riječima vijećnika SBB-a Adnana Hozića, trenutno u resornoj općinskoj službi rade dva diplomirana agronoma i evidentna je potreba za popunjavanje ove službe.

Načelnik općine obavezan je da obavi reangažiranje stručnih osoba u resornu općinsku službu.

Za ovu, kao ni za ostale tačke dnevnog reda, nisu glasala tri nezavisna vijećnika, čiji je predsjednik Samir Šečić. Razlog je što, iako postoji odluka sa jedne od proteklih sjednica OV-a, nije provedena javna rasprava, na kojoj bi se razmatrao problem organizirane kocke, koja je, prema Šečićevom mišljenju, poprimila zabrinjavajuće razmjere u Bugojnu.

- Kome je u interesu da se ova odluka ne provodi, ne želimo ovom prilikom špekulirati, ali ćemo ostati dosljedni kada je u pitanju insistiranje na rješavanju ovakvog problema - kazao je Šečić, koji je tokom sjednice podijelio vijećnicima majice s natpisom “Igre na sreću vode u nesreću”.