U povodu obilježavanja „Socijalnog dana 2016.“ u BiH

ZENICA ArcelorMittal Zenica sutra će zaposliti 20 učenika iz zeničkih srednjih škola

Objavljeno: 24. 05. 2016 - 19:18 Novosti » Iz minute u minutu A A A Times Arial
ZENICA ArcelorMittal Zenica sutra će zaposliti 20 učenika iz zeničkih srednjih škola
Upošljavaju učenike iz pet škola na jedan dan (Foto: Arhiva)

U povodu obilježavanja „Socijalnog dana 2016.“ u Bosni i Hercegovini, kompanija ArcelorMittal Zenica će sutra na jedan dan zaposliti 20 učenika iz nekoliko zeničkih srednjih škola. Ovaj dan obilježava se devetu godinu zaredom, a kompanija ArcelorMittal se već nekoliko godina pojavljuje kao poslodavac u ovom projektu, koji organizira Udruženje Infohouse iz Sarajeva.

Kako su kazali iz zeničke kompanije, želja im je omogućiti mladim ljudima da nauče nešto više o ovoj važnoj grani industrije, da steknu nova iskustva, te da budu nagrađeni za svoj trud i interes za stjecanjem novih vještina.

Ove godine učenici–uposlenici dolaze iz Prve gimnazije, Katoličkog školskog centra Zenica, Mješovite srednje industrijske škole, Tehničke škole i Srednje škole za stručno obrazovanje i radno osposobljavanje.

- Utisci učenika koji su učestvovali u ovom projektu prethodnih godina bili su izvanredni, stoga će se menadžment komapnije potruditi da ni ove godine ne bude ništa drugačije - kazali su iz ArcelorMittala.

Cilj Socijalnog dana je jačati kapacitet mladih ljudi kroz povezivanje i ujedinjavanje obrazovnih institucija, profesora, privrednika, predstavnika vlasti BiH, kao i predstavnika stranih organizacija i zemalja.

 Autor: D. Pa.
Preporučujemo vam