BIH

Čović o napadima na biskupa Komaricu: Ne želim se vraćati u prošlost

Član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH

Fena

24.5.2016

Član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je kako se ne želi uključiti u medijska prepucavanja oko izjave biskupa Komarice o stradanju Hrvata u Republici Srpskoj, jer se ne želi vraćati u prošlost.

- Neću komentirati šta ko izjavljuje, jer ako bismo se time bavili vratili bismo se u 90-e godine, a ja vjerujem da smo u 2016. godini - odgovorio je Čović u Ljubuškom na pitanje novinara da prokomentira reakcije političara iz Republike Srpske na izjavu banjalučkog biskupa koji je stradanje Hrvata u RS-u usporedio sa stradanjem Hrvata u Bleiburgu.

Čović je dodao kako se prošloga mjeseca sastao s biskupom Komaricom, da će se uskoro ponovno sastati s njim te da je razgovor jedini način da se rješavaju problemi.

- Neki se dopisuju, a ja obilazim i razgovaram. Nitko nema pravo zavađati bilo koga u Bosni i Hercegovini pa ni predstavnike bošnjačkog, srpskog ili hrvatskog naroda. Ja ću dati puni doprinos da te odnose što prije stabiliziramo. Ako se netko zaleti s izjavom i kontraizjavom, onda to treba smiriti a ne praviti probleme - kazao je Čović.