TUZLANSKI KANTON

U Kalesiji svečano obilježen Dan općine

"Medalja sa zlatnim grbom" Anelu Hadžiću

F. S.

24.5.2016

Nizom kulturnih, sportskih i drugih manifestacija u Kalesiji je proteklih dana obilježen 23. maj, Dan općine. Tim povodom održana je i svečana sjednica Općinskog vijeća Kalesija, na kojoj su dodijeljena i najveća općinska priznanja zaslužnim pojedincima i firmama. 

Najviše priznanje “Medalja sa zlatnim grbom” uručena je Anelu Hadžiću iz Petrovica Gornjih, a “Plaketu sa zlatnim grbom općine Kalesija” dobile su firme “Zux”, “Prima sofa” i “Danfas”. 

Priznanja su uručili načelnik Nedžad Džafić i predsjedavajući Općinskog vijeća Kalesija Muhamed Alić. Novčani dio nagrade Hadžić je uručio Udruženju “Osmijeh nade”, koje okuplja djecu sa posebnim potrebama i njihove roditelje. 

kalesija-polozili-cvijece

Položeno cvijeće na spomen-obilježje

Prisutnima se na svečanoj sjednici, osim Alića i Džafića, obratio i Bego Gutić, premijer Vlade Tuzlanskog kantona. 

Prije svečane sjednice, položeno je cvijeće i proučena Fatiha ispred Centralnog šehidskog spomen-obilježja. Održana je i ulična utrka učenika osnovnih škola.

U povodu obiljžavanja Dana općine, u srijedu, 25. maja, predviđena je promocija romana “Kolanje krvi” Azira Šabića i projekcija filma “Kušlat – džamija u kojoj od petka do petka klanjaju dženetske ptice”.  U petak, 27. maja, održat će se “Dani kulturne i prirodne baštine općine”.